Duurzaamheid is een steeds belangrijker promotiemiddel om de aandacht te trekken van nieuwe en bestaande doelgroepen. Een groter deel van de bevolking begrijpt de noodzaak van duurzame manieren om op een waardige manier business te bedrijven. Als je aan de slag gaat met het implementeren van een marketingstrategie rondom duurzaamheidsoplossingen, is het belangrijk om enkele tips in gedachten te houden. De tips hieronder kunnen helpen bij het ontwikkelen van een effectieve strategie die gericht is op duurzaamheid. 

1. Begin met het vaststellen van doelstellingen

Het is belangrijk dat je realistische en haalbare doelstellingen op weet te stellen. Dit betekent dat de marketing rondom jouw duurzaamheidsprocessen op een transparante manier worden weergegeven. Of je nu kiest voor buitenreclame van JCDecaux.nl voor jouw duurzame marketinginspanningen of aan de slag gaat met een digitale ad-campagne, zorg ervoor dat de doelstellingen kwantificeerbaar en haalbaar zijn. Door te werken met de juiste doelstellingen, weet je precies waar je naar toe werkt en krijg je een duidelijke focus.

2. Stel een team samen 

Het is belangrijk om mensen met verschillende competenties in het team te hebben, zodat je ideeën uit verschillende invalshoeken kunt bekijken. Dit waarborgt een objectievere perceptie van jouw duurzaamheidsprocessen, en geeft een beter beeld aan het publiek van de manier waarop jouw bedrijf bepaalde principes rondom duurzaamheid incorporeert. 

3. Analyseer jouw concurrenten 

Bekijk wat andere bedrijven doen voor energiebesparende oplossingen en hoe ze deze aan de markt brengen. Zo kan je tips opdoen over effectieve marketingstrategieën.

4. Creëer een sterke online aanwezigheid 

Door je website, sociale media en andere digitale kanalen te versterken, krijg je meer bekendheid voor jouw duurzame oplossingen. Zorg er wel voor om zo relevant mogelijk te zijn en jouw bedrijfsmissie consistent te laten gelden in jouw inspanningen op de sociale media. 

5. Blijf meten en bijsturen 

Met behulp van gegevens kun je zien wat werkt en wat niet, dus blijf experimenteren om je strategie zo effectief mogelijk te maken. Heb je ondersteuning nodig met het monitoren van jouw energiebesparende oplossingen, maak dan kennis met de producten en support van Controlin, voor goed advies en een kwalitatief product. 

Door deze tips in gedachten te houden bij het implementeren van een marketingstrategie rondom duurzaamheid en energiebesparende oplossingen, kun je deze strategie zo effectief mogelijk maken. Het is belangrijk om duidelijke doelstellingen te stellen en het juiste team samen te stellen, naar concurrenten te kijken voor tips, een sterke online aanwezigheid te creëren en voortdurend gegevens te verzamelen om naar bij te sturen. Met deze tips in gedachten ben je goed op weg!