Goede content is cruciaal binnen een online marketing strategie. Content die relevant is voor je doelgroep en die aansluit bij de fase waarin zij zich bevinden in hun buyer’s journey. Hoe je dat doet? Dat lees je in deze blog.

Als je een online marketing strategie uitzet, is het belangrijk dat je weet welke rol content speelt. Wat is goede content? En waarom een content audit zo cruciaal is binnen een online marketing strategie? In deze blog lees je het antwoord op die vragen.

Wat is goede content?

Goede content is content die relevant is voor je doelgroep en die aansluit bij de fase waarin zij zich bevinden in hun buyer’s journey.

Doelgroepgerichte content

Om te bepalen wat goede content is, is het belangrijk dat je weet wie je doelgroep is. Wat zijn hun behoeftes? Wat vinden zij interessant? Welke informatie hebben zij nodig om een beslissing te kunnen nemen? Als je weet wat je doelgroep wil weten, kun je de juiste content maken.

Content die aansluit bij de buyer’s journey

De buyer’s journey is de reis die je doelgroep aflegt voordat zij een aankoop doen. Deze reis is opgedeeld in drie fasen:

Awareness: In deze fase is je doelgroep zich aan het oriënteren. Ze hebben een probleem of uitdaging en zijn op zoek naar informatie om dit probleem op te lossen.

Consideration: In deze fase weet je doelgroep wat het probleem is en ze zijn op zoek naar mogelijke oplossingen.

Decision: In deze fase heeft je doelgroep een keuze gemaakt en is hij klaar om een aankoop te doen.

content die relevant is voor je doelgroep en die aansluit bij de fase waarin zij zich bevinden in hun buyer’s journey.

Waarom is goede content cruciaal binnen een online marketing strategie?

Goede content is cruciaal binnen een online marketing strategie omdat het je helpt om je doelgroep te bereiken, te binden en te converteren.

Doelgroep bereiken

Om je doelgroep te bereiken, is het belangrijk dat je content maakt die relevant is voor hen. Als je weet wat ze willen weten, kun je de juiste content maken. En als je weet waar ze zich bevinden in hun buyer’s journey, kun je de juiste content op het juiste moment aanbieden.

Doelgroep binden

Goede content helpt je ook om je doelgroep te binden. Als je relevante en waardevolle content maakt, zullen mensen je gaan vertrouwen. En als ze je gaan vertrouwen, zullen ze je vaker gaan bezoeken en je aanbevelen aan anderen.

Doelgroep converteren

Conversie is het doel van elke online marketing strategie. Als je je doelgroep weet te bereiken en te binden, is de kans groot dat ze gaan converteren. Goede content helpt je om je doelgroep te overtuigen en te motiveren om een aankoop te doen.

Conclusie

Goede content is cruciaal binnen een online marketing strategie. Content die relevant is voor je doelgroep en die aansluit bij de fase waarin zij zich bevinden in hun buyer’s journey. Door goede content te maken, bereik je je doelgroep, bouw je aan je relatie met hen en converteer je hen tot klanten. Liever je webteksten laten schrijven door een content specialist? Dat kan!