Als je gaat solliciteren voor een nieuwe baan, is de kans groot dat je te maken krijgt met een assessment van GITP of PiCompany. Zo’n assessment kan spannend zijn, omdat het bepaalt of je geschikt bent voor de functie waarop je hebt gesolliciteerd. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je goed voor te bereiden op een assessment. In deze blog geven we je vijf tips om je klaar te stomen voor een assessment van PiCompany en/of GITP.

Tip 1 Lees je in over het bedrijf

Als je een assessment gaat maken van PiCompany en/of GITP, is het belangrijk om je goed in te lezen over het bedrijf waarvoor je gaat werken. Dit kan je helpen om beter te begrijpen wat voor soort persoon ze zoeken. Zo kun je jezelf beter profileren tijdens het assessment.

Tip 2 Oefenen, oefenen, oefenen

Oefenen is de beste manier om je goed voor te bereiden op een assessment van PiCompany en/of GITP. Er zijn verschillende oefenprogramma’s beschikbaar die je kunt gebruiken om je vaardigheden te verbeteren. Neem bijvoorbeeld een kijkje op de websites van PiCompany en/of GITP. Hier vind je verschillende oefenmogelijkheden om jezelf klaar te stomen voor het assessment.

Tip 3 Zorg voor een goede nachtrust

Een goede nachtrust is belangrijk voor een goed resultaat tijdens het assessment van PiCompany en/of GITP. Zorg daarom dat je op tijd naar bed gaat en voldoende slaapt de nacht voor het assessment. Door uitgerust te zijn, kan je je beter concentreren en presteer je beter.

Tip 4 Zorg voor een goede mindset

Een goede mindset is belangrijk tijdens het assessment van PiCompany en/of GITP. Zorg ervoor dat je jezelf positief in een goede richting denkt. Dit kan je een boost geven tijdens het assessment. Denk positief en ga ervoor.

Tip 5 Wees jezelf

Een assessment van PiCompany en/of GITP is ontworpen om te testen wie je bent, hoe je denkt en hoe je reageert. De beste manier om goed te presteren tijdens het assessment is daarom om jezelf te zijn. Wees eerlijk en authentiek, zo krijgen ze de echte jou te zien.

Samenvatting 

Het maken van een assessment van PiCompany en/of GITP kan een stressvolle ervaring zijn. Gelukkig zijn er verschillende manieren om je goed voor te bereiden op een assessment. Door je goed in te lezen, te oefenen, goed uit te rusten, een positieve mindset te hebben en jezelf te zijn, kan je ervoor zorgen dat je goed presteert tijdens het assessment. 

Bron: assessment-training.com